5 συμβουλές συσκευασίας για την ασφαλέστερη μεταφορά του φορτίου μου

5 συμβουλές συσκευασίας για την ασφαλέστερη μεταφορά του φορτίου μου

Πριν αρχίσετε να συσκευάζετε θα πρέπει πρώτα να καταγράψετε το απόθεμα των εμπορευμάτων που πρόκειται να συσκευάσετε. Χρησιμοποιήστε κουτιά για εύκολη εκφόρτωση ή και τοποθέτηση τους πάνω σε παλέτα την οποία θα μπορέσετε να δέσετε με stretch film με μεγαλύτερη ευκολία.

Λάβετε υπ’ όψιν ότι τα βαριά αντικείμενα θα ήταν καλύτερα να συσκευάζονται σε μικρότερα κιβώτια για πιο εύκολη ανύψωση τους. Ελαφρά αντικείμενα μπορούν να συσκευαστούν σε κιβώτια με μεγαλύτερη χωρητικότητα, με σκοπό να περιορίσετε τον αριθμό των κιβωτίων.

Πάντα να τοποθετούνται ετικέτες με τα στοιχεία τα δικά σας και του παραλήπτη πάνω στα κιβώτια προς αποφυγή απώλειας τους.

ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ – ΤΖΑΜΙΑ – ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Για την ασφαλή μεταφορά αυτών των αντικειμένων, θα πρέπει το κάθε τεμάχιο να είναι τυλιγμένο με περιτύλιγμα με φυσαλίδες και να είναι τοποθετημένα στα κουτιά τους.

Λάμπες και άλλα συναφή αντικείμενα, μπορούν να συσκευαστούν και αυτά με φυσαλίδες και να τοποθετηθούν σε κουτιά.

Ενισχύστε το κάτω μέρος όλων των κιβωτίων με ταινία και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε χαρτί συσκευασίας για να εξαλείψετε τους κενούς χώρους εντός του κιβωτίου.

Η κορυφή και οι πλευρές κάθε κιβωτίου δεν πρέπει να διογκώνονται ούτε να σπάζουν όταν είναι κλειστές.

ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Για την προστασία των επίπλων απαραίτητο είναι να χρησιμοποιηθεί κουβέρτα μετακόμισης προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν χτύπημα ή φθορά των επίπλων. Η κουβέρτα θα πρέπει να στερεωθεί χρησιμοποιώντας γιγάντιες λαστιχένιες ταινίες ή περιτύλιγμα ώστε να διατηρηθεί η κουβέρτα σταθερή.

Καναπέδες από ύφασμα και άλλα «μαλακά» έπιπλα μπορούν να τυλιχθούν με stretch wrap. Οι δερμάτινοι καναπέδες πρέπει και αυτοί να τυλίγονται με κουβέρτα μετακόμισης.

Τα στρώματα προστατεύονται με καλύμματα  και πλαστικές σακούλες στρώματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΦΟΡΤΩΣΗ

Βεβαιωθείτε ότι τα ευαίσθητα και μαλακά αντικείμενα είναι τυλιγμένα ξεχωριστά, ώστε να μεγιστοποιηθεί η προστασία τους.

Χρησιμοποιήστε όλο το χώρο φόρτωσης και τοποθετήστε βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος και ελαφρύτερα στο επάνω.

Καλύψτε τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να υποστούν βλάβη από το ηλιακό φως,

Οπωσδήποτε απαιτείται η χρήση ιμάντων ή σχοινιών για να δεθούν τα εμπορεύματα εμποδίζοντας τα να πέσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΒΩΤΙΩΝ

Είναι απαραίτητο όταν πρόκειται για φόρτωση χύμα κιβωτίων, να υπάρχει ετικέτα με ακριβή αρίθμηση πάνω στα κιβώτια και φυσικά όπως προαναφέρθηκε, να φαίνεται ευκρινώς αποστολέας και παραλήπτης πάνω σε αυτά.

ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ

Η μεταφορά αγαθών συνεπάγεται μια σειρά δραστηριοτήτων που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας των μεταφορών. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η προετοιμασία των παλετών με φορτία, τα οποία καθορίζουν τη σταθερότητα της κατασκευής και επομένως την ασφάλεια των μεταφερόμενων εμπορευμάτων. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί σωστά επιλεγμένη συσκευασία μεταφοράς. Γνωρίζουμε όλοι ότι η σωστή προστασία των αγαθών κατά τη μεταφορά είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω, μεταξύ άλλων, της ευθύνης του μεταφορέα για τυχόν ζημιές που συμβαίνουν όταν τα εμπορεύματα παραλαμβάνονται από τον αποστολέα και παύουν όταν παραδίδονται στον παραλήπτη.

Πιο συχνά, ο αποστολέας των προϊόντων παρέχει τη σωστή συσκευασία για την αποστολή του, επιλέγει τον τύπο των μονάδων συσκευασίας, όπως τα χαρτοκιβώτια, τον τύπο των παλετών ή των κιβωτίων, και ελέγχει επίσης την κατάστασή τους. Είναι σημαντικό τα αγαθά να τοποθετούνται σε παλέτες με τον κατάλληλο τρόπο, για παράδειγμα με ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κατά τη μεταφορά. Η παλέτα που προετοιμάζεται για μεταφορά πρέπει να είναι επαρκώς ασφαλισμένη, δηλαδή, για παράδειγμα, να τυλίγεται σε εξειδικευμένο, αφιερωμένο φύλλο και ανθεκτικό ιμάντα.

Οι μεταφορείς και οι εταιρείες μεταφορών αναζητούν συνεχώς καλύτερες και καλύτερες συσκευασίες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την κατάλληλη προστασία των προϊόντων κατά τη μεταφορά. Κάθε μεταφορά αγαθών θα πρέπει να είναι κατάλληλα ασφαλισμένη και η επιλογή της συσκευασίας για το είδος των εμπορευμάτων επιτρέπει την επαρκή προστασία. Στις εγχώριες και διεθνείς μεταφορές, είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται οι Europallets, οι οποίες μπορούν εύκολα να φορτωθούν σε εμπορευματοκιβώτιο, σε ρυμουλκούμενο φορτηγού ή σε αεροπλάνο. Η μεταφορά εμπορευμάτων σε παλέτες θα είναι ευκολότερη χρησιμοποιώντας συσκευασίες μεταφοράς σε μεγέθη κατάλληλα για τις παλέτες, όπως:

Τα δοχεία παλετών – ανθεκτικά στην υγρασία, μπορούν να αποτελούνται από ξεχωριστές μονάδες, όπως πυθμένα ή κάλυμμα, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί ή ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες.

Κιβώτια μεταφοράς – ελαφριά χάρη στη χρήση ξύλινου κόντρα πλακέ, αλλά πολύ ανθεκτικό, εύκολο στη συναρμολόγηση, για τα οποία δεν χρειάζονται βίδες ή καρφιά.

Επεκτάσεις παλετών – ιδανική λύση για τη μεταφορά μηχανών, κινητήρων. τοποθετούνται σε μια παλέτα Euro ώστε να παρέχουν πρόσθετη προστασία. Είναι σημαντικό να αποθηκεύονται εύκολα, ανθεκτικά και επαναχρησιμοποιήσιμα.

Κουτιά – είναι ιδανικά για τη μεταφορά πολύτιμων και ευαίσθητων ειδών, εγγυώνται βέλτιστη προστασία από μηχανικές βλάβες.

Κάθε μία από αυτές τις συσκευασίες είναι μεγάλη για τη μεταφορά εμπορευμάτων δια θαλάσσης, αεροπορικώς ή σιδηροδρομικώς.